Bestel online makkelijk en snel

  • Bestellen vanaf 16:00 (Bezorging v.a. 17:00)
  • Bestellen kan 7 dagen per week

Online betalen met iDEAL 

reserveren bestellen

De famillie Lovecchio

Al ruim 35 jaar wordt Porto fino door de familie Lovecchio gerund. Op dit moment is het restaurant in handen van dochter Diana en zoon Roberto. Ooit begonnen door moeder en dochter en zo is de generatie verder gegaan. Vanaf het begin worden de gerechten op basis van specifieke zuidelijke Italiaanse producten klaargemaakt. Nu ruim 35 jaar later, worden de gerechten nog steeds op dezelfde manier klaargemaakt.

Al ruim 35 jaar een begrip in de Zaanstreek

Nu ruim 35 jaar later, worden de gerechten op dezelfde manier klaargemaakt. Dochter en zoon delen dezelfde gedachte als vader en moeder over eten: “lekker eten delen we samen met onze gasten”. Hierdoor bestaat al ruim 35 jaar een gezellige sfeer in het restaurant. Vandaar het motto: "Behandel de gasten zoals je zelf behandeld zou willen worden!" Mede dankzij deze constante basis van goede producten en fijne sfeer in het restaurant, maakt Porto Fino een begrip in de Zaanstreek.

Een van de mooiste plaatsen in Italië

Wist u dat onze naam “Portofino” zich ontleent aan een van de mooiste plaatsen van Italie. Portofino is van oorsprong een vissersplaats op een schiereiland met maar 600 inwoners.Er worden geen auto’s toegelaten en is alleen bereikbaar via boot of te voet via een kronkelige kustweg langs de rotsen, een tocht van meer dan 2 uur.

De verborgen schatten van Portofino

Spectaculair is het in de baai op de zeebodem, het daar geplaatste bronzen Christus beeld is goed te zien vanaf de boot als het water rustig is. Met andere woorden, als u naar Italie gaat vergeet dan niet om Portofino zelf te bekijken, het is zeer zeker de moeite waard. De stichting van de stad stamt uit de Romeinse tijd. Door de grote aantallen dolfijnen die zich huisvesten in de Golf bij Portofino kreeg de stad de naam: Portus Delphini, vrij vertaald: de stad van de dolfijnen.

Monte di Portofino

Het bergachtige schiereiland waarop Portofino gelegen is heeft de status van regionaal natuurpark. Binnen in dit park vind men de Monte di Portofino, met zijn 612 meter de hoogste top.